Offerdal
Otta-Pillarguri

MINERA SKIFER

Offerdal Kvartsit er en metasandsten med en fin struktur. Hovedmineralet er kvarts, feldspat og glimmer. Offerdal er en hård og solid bygningsten med en småbølget mørkegrå overflade. Stenen egner sig godt til facader, gulv og trapper.

Oppdal Kvartsit ligner Offerdalskiferen. Hovedmineralerne er kvarts, feldspat, muskovit, biotit og epidot. Mineralindholdet varierer og afgør om skiferen er lys eller mørk, ensfarvet eller spættet. Oppdal har flere gråtoner og en varierende overfladestruktur. Skiferen er slidstærk, tidløs og vedligeholdelsesfri og egner sig til både indendørs og udendørs brug.

Ottaskiferen er en fyllitskifer, med finkornet lys glimmer. Hovedmineralerne er klorit, kvarts og feldspat samt hornblende og granatkrystaller. Magnetkis og pyrit giver den et rustpræg i bruddets øverste lag. Ottaskiferen er unik blandt alle skifertyper i verden. Karakteristisk for Ottaskiferen er rosetter af sorte amfibolkrystaller og små krystaller af granat. Ottaskiferen er meget velegnet til tag og facade samt som interiørsten til gulv og væg i alle typer rum. Den sorte Ottaskifer vil kunne blive gylden og ruste gradvis, hvis den bruges udendørs. Et tag kan ændre sig fra sort til rust på et par år, i andre tilfælde kan det tage flere årtier og nogen tag ruster aldrig.

MINERA SKIFER

Skifer er dannet af sedimentært sand, grus og ler. Tryk og temperatur har gennem millioner af år forstenet sedimenterne og omdannet dem til skifer. Dannelsen fra løse masser til fast sten er sket lagvis og har derfor dannet en lagdeling i bjergarten. Alle skifertyper er dannet af de samme mineraler, men forskellig sammensætning og sammensmeltning skaber alligevel forskelle.

Mere information om Minera skifer?

Hvis du ønsker yderligere informationer om Minera skifer, er du altid velkommen til at kontakte os:

stonecon@stonecon.dk

Tlf.: +45 6220 8840